Uncategorized

“Bukan nak kata Namie tak bagus tapi…” setelah Datuk Awie tetap pertahan pemilihan Shiha sekaki Namie Ubi tampil bersuara

Ketua Jvri Muzikal Lawak Super.star 3 (MLS.3) Datuk Awie mempertahan kan pemilihan Shiha Zikir sebagai pemenang Super.star Paling Gempak Musim Ini di pentas final MLS3 yang ber langsung di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, di sini, malam tadi.

Menurut.nya, asas kepada pemilihan juri ialah penilaian setiap peserta dari minggu pertama hingga minggu terakhir.

“Kalau kita melihat k4rakter yang di.bawa oleh Shiha, pada saya dia men.jiwai watak watak itu sangat bagus dan baik.

“Bukan nak kata Namie tak bagus tapi usaha yang di.bawa oleh Shiha (CILI) sangat ber jaya.

“Saya melihat daripada mula MLS3 sehinggalah final, Shiha sangat konsisten dan berjaya mengembang.kan watak dengan jayanya,” kata.nya pada sidang media pr0gram itu.Pentas final MLS3 berlangsung sengit menyaksikan persaingan empat kumpulan iaitu UBI, CILI, BAHROY dan OOD.

UBI dan Cili ber saing hebat yang menyaksi.kan UBI bergelar juara. Bagai mana pun peminat agak hampa apabila Namie dari UBI gagal meraih gelaran yang menjadi milik Shiha itu.

Namie Bersuara

Sementara itu, Namie menjelas.kan dia tidak kecewa dengan apa yang berlaku kerana sudah mengikuti MLS dari musim pertama lagi.

“Saya teng0k setiap kali pemilihan Super.star semuanya yang paling menonjol pada setiap minggu.

“Untuk saya sen.diri, ada minggu saya jadi ‘feed.er’ ber banding Shiha yang jadi killer setiap minggu.

“Jadi saya setuju dengan kenyataan Datuk Awie dan terima keputusan yang ada. Ia rezeki Shiha,” katanya.

Keputusan MLS3 menyaksi.kan kumpulan UBI muncul juara di.ikuti kumpulan CILI di tempat kedua.Sementara BAHROY dan OOD masing-masing menduduki tempat ketiga dan keempat.

SEKIAN lama mengunci mulut, akhirnya pelawak Namie mengakui dia tidak lagi bergelar seorang guru dan sudah meninggalkan kerjaya pendidik itu sejak Mac lalu.

Menurut Namie atau nama sebenarnya Najmi Shaharudin, 26, dia terpaksa merahsiakan mengenai perkara itu atas alasan tertentu, namun menegaskan keputusan itu dibuat bukan disebabkan penyertaannya dalam Muzikal Lawak Superstar musim ketiga (MLS3).

“Selepas bekerja dalam industri hiburan, saya tolak tepi segala tohmahan orang ramai yang mengatakan saya tidak sayang pencen.

“Kalau nak cakap saya menyertai MLS3 ini jadi punca saya berhenti kerja sebagai guru, jawapannya tidak kerana saya sudah meninggalkan kerjaya itu sejak bulan Mac lagi.

Akhirnya Namie lega selepas melepaskan kerjayanya sebagai guru.

“Saya minta maaf kerana terpaksa menyembunyikan perkara ini disebabkan tidak mahu mengganggu kesihatan mental dan privasi,” katanya kepada mStar.

Namie ditemui sejurus kemenangannya bersama kumpulan Ubi di pentas final MLS3 yang berlangsung pada malam Jumaat.

Sementara itu, pelawak ini juga memaklumkan keadaan mental dan fizikalnya bertambah baik selepas membuat keputusan meninggalkan kerjaya guru itu.

Dia bagaimanapun masih dalam proses membiasakan diri bergelar seorang anak seni.

“Kalau ditanyakan tentang saya sudah bersedia daripada segi mental untuk menceburi dunia hiburan ini, terus terang saya katakan mental saya sudah lebih tenang sekarang.

“Apa yang saya boleh cakap, mental saya kini sangat-sangat tenang. Cuma apa yang saya kena hadap selepas ini adalah perkara yang saya belum tahu lagi.

“Jadi, kalau nak rasa mental atau fizikal tu kuat ke tidak, saya kena laluinya terlebih dahulu

“InsyaAllah, saya yang pilih jalan ini, mahu atau tidak saya kena sentiasa bersedia,” tambahnya,” ujarnya.

Namie bersama kumpulan Ubi, Fad Bocey dan Sharif Zero.

Berkongsi tentang perancangannya selepas ini, Namie menyimpan impian untuk menyertai program Maharaja Lawak Mega (MLM) dan terus kekal bersama kumpulan Ubi.

“Saya ada banyak impian dalam hidup. Perkara yang saya minat itu memang saya ikut sejak dulu lagi.

“Alhamdulillah saya sudah berjaya di MLS3 dan selepas ini MLM merupakan target saya yang kedua.

“Secara peribadinya saya nak kekal bersama kumpulan Ubi, namun terpulang dengan rezeki dan permintaan daripada peminat juga,” katanya.

“Kreatif, idea luar biasa”… Ubi tepati ramalan muncul juara ‘Muzikal Lawak Superstar 3’

KUMPULAN Ubi menepati ramalan apabila diumumkan sebagai juara program Muzikal Lawak Superstar musim ketiga (MLS3) yang berlangsung di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada malam Jumaat.

Ubi yang dianggotai oleh Fad Bocey, Sharif Zero dan Namie meluahkan rasa syukur kerana diangkat sebagai pemenang bagi edisi kali ini.

“Alhamdulillah! Terima kasih kepada juri-juri kerana memberikan input setiap minggu supaya kami mampu memberi yang terbaik, bukan untuk kami tetapi untuk semua terhibur,” kata Ubi selepas diumumkan sebagai juara.

Persembahan Ubi mendapat pujian Najip Ali selaku juri.

Dalam persembahannya itu, juri tetap iaitu Najip Ali memuji lawak yang disampaikan Ubi dan menyifatkan ia idea luar biasa.
“Persembahan kreatif, anda beri tanpa batasan. Idea luar biasa.

“Anda sudah berikan seni lawak yang berkesan,” kata Najip.

Ubi meluahkan rasa syukur dengan kemenangan yang diterima.
Kemenangan itu sekali gus melayakkan mereka membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM150,000.

Sementara itu, kumpulan Cili yang dianggotai Ali Puteh, Achey dan Shiha Zikir menjadi naib juara dan membawa pulang wang tunai RM75,000.

Shiha Zikir juga menerima gelaran Superstar Paling Gempak untuk minggu ini.
Manakala tempat ketiga menjadi milik Bahroy yang dianggotai Nizam Jentik Jentik, Shashic Eiwan dan Roy Azman.

Kumpulan OOD yang dianggotai Man Raja Lawak, Chiwan dan Zahid diumumkan sebagai penerima tempat keempat.
Masing-masing membawa pulang wang tunai RM50,000 dan RM25,000.

Semua finalis MLS3 diadili 75 peratus daripada markah juri tetap iaitu Datuk Awie, Siti Saleha dan Najip Ali, manakala 35 peratus lagi undian penonton awam.

MLS3 dihoskan oleh Elly Mazlein dan Sharnaaz Ahmad itu disiarkan secara langsung di saluran Astro Warna HD (107).

kredit:mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *