Viral

Ada Yang MenggeIar Suhaimi Saad B0doh Piang Kerana Bap4k Si Kaki Tikt0k Tapi Anak-Anak DiIarang BersekoIah Dan Bercerita Tentang BuIan

Di dalam sebuah live yang dikendalikan oleh Suhaimi Saad di Tlktok Dilihat ramai orang bertanya pendapat beliau berkenaan manusia ke bulan.

Suhaimi Saad memberitahu bahawa dia tidak percaya dan beliau mengeluarkan hujah-hujahnya, antara beliau menyebut kelajuan bulan , bumi adalah sangat laju dan mustahil nak landing di bulan.

Ini respon netizen berkenaan video dibawah:

“Daya inertia la beb… ko naik bulIet train.. ko dok dalam tu stabil je.. kalau berdiri pun tak tercampak… gi belajar sains tingkatan 1 dulu”

“bumi kn besaq, berputaq smpai tak terasa laa.. yg tak leh brain dia kata kapal terbang, fly atas bumi bukan dlm bumi.. jadi kapal terbang tu kena kejar bumi sbb bumi bergerak..bang, awak nk g kedai depan rumah pon naik kereta/moto.. knpa tak tggu kat rumah je bila bumi berputar smpai kedai mai betul2 depan rumah”

“Bang… Ko dok dlm kereta, kereta tu gerak ko tak tertinggal lak kat blkg kan? Apasal ikut skali kereta gerak”

Video:

Suhaimi Saad kongsi sebab bumi tldak berputar semasa ‘Llve’, “Ramai pula layan dia”

Umum mengetahui yang bekas penyanyi nasyid k0ntr0versi, Suhaimi Saad pernah mendedahkan yang dia memilih untuk hidup dengan cara `zuhvd’ bersama keluarganya.

Istilah zuhvd bagi Suhaimi adalah dengan tldak menghantar anak-anaknya pergi ke sekolah, tidak nnenyediakan keperluan asas untuk keluarga dan enggan menerima suntlkan vaksln C0VlDl9.

Hal ini sedikit sebanyak meninggalkan persoalan dalam kalangan netizen – adakah isterinya, Ina Nairn bahagia berkongsi hidup bersama Suhaimi.

Menerusi beberapa ciapan yang dikongsikan oleh pengguna Twltter baru-baru ini, ramai yang berkongsikan pendapat berbeza terhadap pasangan berkenaan.

“I tengok live dorang haritu and keslan tengok Ina dapat laki tak guna pemaIas macam ni. Korang kena tahu kat rumah dia tak ada mesin basuh peti ais sebab zuhvd”

“They don’t even hantar anak pergi sekolah. Apa la nasib anak-anak dapat bapak m******* tahu, tanggungjawab dia elak. C*I*ka punya jantan,” tulis seorang pengguna Twltter.

Dalam pada itu, terdapat juga yang mengusulkan supaya orang ramai tidak mencampuri urusan mereka suami isteri.

“Kita perlu berhenti untuk mencampuri urusan orang lain. Apa pun yang mereka putuskan untuk keluarga mereka, itu masaIah mereka”

Asalkan ia tidak memberi kesan kepada kamu. Berhenti tentukan bagaimana cara hidup orang lain. Kita tak tahu kisah sebenar,” tulis seorang lagi netizen.

Bagaimanapun seorang lagi pengguna Twltter berpendapat yang lambat laun ia akan memberi impak pada masyarakat.

“Biar saya beritahu bagaimana ia boleh memberi kesan kepada masyarakat. Soal ibu bapa letak tepi, anak-anak akan lalui macam-macam sebab tak bersekolah”

“Bagaimana nak teruskan hidup pada masa akan datang, Saya kasihankan anak-anaknya kerana mereka layak untuk menerima pendidikan seperti orang lain,” tulisnya.

Terdahulu, Ina dikatakan menanggung suami dan anak-anaknya. Timbul juga t0hmahan yang mengatakan Suhaimi menggunakan duit i-Sinar Ina untuk membikin lagu baharu.

Suhaimi dan Ina mendirikan rumah tangga pada Ogos 2007 dan dikurniakan empat cahaya mata iaitu Ehmad Hadie Elfardie, 1 Li, Sallman El-Khoyri, 12, Phyrosh Elfadwah, 10, dan Nurlayla Elghufrony, 8.

Kecoh di platform TlkTok apabila ada netizen yang `busy b0dy’ bertanyakan soalan `panas’ kepada penyanyi nasyid Suhaimi Saad.

Menerusi sebuah video dimuat naik Suhaimi semalam, netizen tersebut bertanyakan bagaimana penyanyi itu mencari pendapatan atau keluar bekerja.

“Tak kerja, makan duit bini ke,” tulis individu berkenaan.

Enggan isu itu diperbesarkan, Suhaimi kemudian menjelaskan dia sebenarnya mempunyai banyak sumber pendapatan.

Menurutnya, biarpun jumlah itu tidak besar, namun is masih mampu menampung pembelanjaan isteri dan anak-anak.

“Kalau korang pergi dekat Google, taip Suhaimi Saad akan keluar gambar SS dan tulis penyanyi”

“Alhamdulillah saya dah menyanyi dari 2000 hingga sekarang. Ada lebih 10 buah album termasuk bersama In-Team dan solo serta kompilasi”

“Setiap lagu diputarkan di radio, TV, pusat karaoke dan sebagainya akan ada pihak kutip royalti dan bayar”

“Royalti ini dibayar secara tahunan, dua kali setahun. Tak ada la sampai ratusan ribu tapi kalau kita pandai berjimat Insya-Allah cukup untuk beberapa bulan”

“Kalau SS menlnggal dunia nanti, royalti ini akan bayar kepada waris iaitu Ina Naim dan anak-anak,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Gempak/onlinehours24/achikdia.com

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *