Uncategorized

SESU̷ATU TERJADI KETIKA PEMBACA BERITA TV3 INI SEDANG SIARAN LANGSUNG. NETIZEN RESPEK CARA DIA KAWAI KEADAAN

Buletin utama merupakan salah satu medium untuk kita mengetahui berita-berita terkini di Malaysia

Tugas sebagai penyampai berita bukan sesuatu pekerjaan yang mudah. Pembacaan skrip dan intonasi perlu sesuai untuk menyampaikan mesej yang sebenar kepada masyarakat.

Oleh sebab itu, banyak kerja belakang tabir perlu dilakukan oleh crewmate untuk memastikan buletin itu dijalankan dengan sempurna.

Namun begitu, baru-baru ini tular di TikTok tentang video lama seorang penyampai berita yang mengalami masalah teknikal ketika live itu curi tumpuan netizen.

Lihat video penuh itu di bawah:

Penyampai berita cover gelabah dan masih profesional bila kerusinya tiba-tiba menurun.

 

 

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang pembaca berita terkenal iaitu Amirulhakim sedang menyampaikan buletin di studio.

 

Apa yang lebih melucukan adalah apabila kerusinya tiba-tiba menjadi rendah dan menurun ketika dia sedang menyampaikan berita tersebut. Dia langsung tidak kelihatan gelabah, malah dia terus bersifat profesional.

Situasi tersebut telah mengundang dekah orang ramai lalu meninggalkan komen yang menarik.

“Kalau aku dah berdekah sendiri, tak boleh cover dah” – Netizen

Sementara itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terhibur selepas melihat video berkenaan. Malah, ada yang kagum dengan sifat profesional yang ditampilkan oleh penyampai berita tersebut.

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut mendapat 154K tontonan, 5K tanda suka dan 300 komen di TikTok.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Aduhai, buat hal lah kerusi ni pun. Nasib baik dia tak menggelabah

Sumber : SAYS

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.
Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

Xoxo

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.