Viral

“Raya Dah Dekat Ni”- Wanita Terkilan Baju Raya Jenama Terkenal Tak Sama Seperti Iklan

Sejak hujung minggu lalu rata-rata sibuk membuat persiapan untuk menyambut hari raya yang bakal tiba beberapa hari lagi. Ada yang memilih untuk ke kedai pakaian untuk melihat sendiri baju raya di depan mata, namun ada yang membeli secara atas talian.

Namun, sejak akhir-akhir ini sering kali didengari pembeli berasa tidak puas hati dengan pembelian baju raya yang dibeli secara atas talian.

Seperti yang dikongsikan oleh wanita bernama Nur Annisa Mohammad yang berkongsikan video baju raya jenama terkenal yang dibelinya tidak sama seperti yang diiklankan.

Difahamkan, wanita itu memuat naik video memaparkan anaknya mencuba baju yang belum digosok sehinggalah baju tersebut diubah suai.

“Hari tu ada cakap sebab tak gosok. Saya bukan komplen kualiti kain dan katakan baju tidak elok cuma persoalkan tentang potongan..baju tu nampak tak cantik sebab dari bahu ke pinggang sangat tinggi dan ada yang menyatakan anak saya seolah-lah memakai sampin.

“Lace kat dalam tu okay tapi brocade dekat luar terlalu menonjol dan terkeluar. Pinggang dan bahu dia semua terletak elok pada badan cuma bahagian lapisan luar,” katanya.

Difahamkan, wanita it membeli lima pasang baju pelbagai saiz termasuk baju Melayu daripada jenama terkenal dengan jumlah keseluruhan RM831.

Katanya lagi, itu merupakan kali pertama dia membeli jenama tersebut dan memilih jenama itu selepas mendengar maklum balas positif daripada kawan.

Bagaimanapun, wanita itu memberitahu tiga pasang baju Melayu yang dibeli sepadan dengan suami dan seorang lagi anak lelaki.

“Baju saya pula bukan saja ada masalah pada bahagian depan tetapi zip belakang dia juga. Aduan menerusi emel dan WhatsApp tidak dibalas mereka,” katanya.

Dalam pada itu, wanita yang mesra dipanggil Nisa itu turut kecewa hasratnya untuk photoshoot raya tidak kesampaian.

Tidak kurang juga, ramai pembeli lain yang membeli baju raya di tempat terbabit mengalami masalah yang sama sepertinya.

Sementara itu, rata-rata netizen bersimpati terhadap wanita itu serta memberi nasihat supaya tida terlalu percaya dengan sizing diberikan, malah ada yang netizen yang body shaming dirinya.

“Lain kali jangan beli baju tubuh slim tinggi sebab tak sesuai untuk badan macam mesin basuh dan pendek lepas tu banyak songeh.

“Tengok badan tu, jangan harap sebiji macam model.

“Bukan salah baju, salah badan kita, kita tak boleh nak samakan badan kita dengan model,” kata beberapa netizen.

SUMBER: mStar Online

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa LIKE, KOMEN Dan SHARE Ya.

Terima Kasih.

 

 

Keluh4n Bila Baju Raya Tak Sama Macam Iklan, sekali Micheal Ang bersuara buat netizen terkedv

Pengarah dan penerbit terkenal, Michael Ang menyuarakan pandangan mengenai tabiat segelintir pihak yang sering mengeluh mengenai pakaian yang dibeli secara atas talian kerana dikatakan tidak sama seperti apa yang ditunjukkan di dalam iklan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

Menurut Michael, kebanyakkan iklan-iklan pakaian ini hanya menunjukkan sisi cantiknya sahaja dan sebagai pembeli, kita harus bijak menilai.

“Sudah-sudah la post cakap beli baju raya online tak seperti apa diiklankan. Anda kena ingat, gambar diorang model yang pakai. Anda model ke?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

“Kedua, anda semua beli ikut apa yang anda semua fikir akan muat. Material pun korang tengok dekat gambar je. Semua benda lepas ambil gambar dan kena touch up cantik la,” tulisnya.

Pandangan tersebut disuarakan oleh penyanyi lagu Cinta Dan Propa itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik pada Selasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

Dalam pada itu, Michael turut merasakan cara terbaik untuk membeli pakaian baharu adalah dengan mencuba dan merasai sendiri agar ianya dapat memenuhi kepuasan.

“Nama pun iklan. Saya masih lagi rasa kalau beli baju ni kena cuba pakai dan rasa material baru beli. Kalau beli online tu, terimalah apa yang dapat dan tukar balik kalau tak puas hati. Tak payah nak kutuk-kutuk.

“Melainkanlah kalau baju sampai tu kotor atau bukan apa yang anda order. La la la mesti aku akan kena kutuk. Bring it on,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut menyatakan pandangan yang sama dan berharap agar tabiat seperti ini dapat dihentikan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

“Betul sangat. Lebuh baik walk in sahaja di butik. Lagi puas hati.

“Memang kena tanggung risiko sendiri kalau nak beli barang onlne ni.

“Setuju. I nak beli baju kena pegang. Baru puas hati. Kalau beli online terima sahaja dengan reda.

“Setuju. Sebab tu jarang beli online melainkan mental dah ready untuk apa juga kemungkinan. Berani ambil risiko.

“Ukur baju di badan sendiri. Kalau beli online kena rajin-rajin tengok feedback. Alhamdulillah apa yang saya beli online semuanya puas hati,” antara komen-komen netizen di Instagram.

Hasil pemerhatian , isu-isu melibatkan pembelian pakaian secara atas talian ini sering kali terjadi bila menjelang Hari Raya Aidilfitri.

Sebagai pengguna, kita mempunyai pilihan untuk berbelanja secara atas talian ataupun kedai-kedai fizikal.

sumber : BH

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa LIKE, KOMEN Dan SHARE Ya.

Terima Kasih.

PERHATIAN : Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah
👇🏻 ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *