Viral

KakLong bersyukur rezeki melimpah-ruah, bisnes bazar makin kencang – “Orang Minta Bergambar Pun Ada”

KEHADIRAN bulan suci Ramadan pada tahun 2022 membawa pengertian yang cukup berbeza buat wanita ini. Selepas dibadai k0ntroversi, Wan Nor Baizura atau Kak Long mampu menghela nafas lega apabila namanya semakin sepi daripada kcaman ramai.

Enggan menoleh masa lalu, Kak Long, 34, ketika dihubungi mStar sempat berkongsi cerita mengenai pengalaman pertama menyambut Ramadan tahun ini, selepas namanya menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia sejak Mac lalu.

Menurut ibu kepada dua cahaya mata itu, dia bersama ibunya, Kamsah Haizam, 54, slbuk berniaga makanan di tapak Bazar Ramadan Sura Gate, Dungun, Terengganu sejak Ahad.

“Saya sibuk berniaga Ramadan kali ini. Saya tolong ibu berniaga makanan. Selain nasi goreng Pattaya, kami juga ada jual nasi ayam dan air mango shake.

“Alhamdulillah habis terjual pada hari pertama Ramadan. Nasi habis sampai licin. Ramai yang singgah membeli. Alhamdulillah, syukur dengan rezeki melimpah ruah ini. “Saya nak tolong mak dengan duit tak mampu, jadi saya tolong dengan kudrat. Walaupun malu duduk di bazar, tapi saya tetap berniaga demi teruskan hidup.

Kak Long bersama ahli keluarganya. “Sejujurnya, ramai pelanggan yang pandang-pandang, mereka cam wajah saya selepas video viral hari tu. Ada juga yang bertanya, betul ke saya Kak Long? Yang minta bergambar pun ada,” ujarnya.

Selain gerai makanan, Kak Long juga akan berniaga produk kosmetik di Ekspo Ramadan Dungun bermula Jumaat ini. “Kiranya saya ambil dua tapak berniaga kali ini. Suami akan tolong kedai kosmetik ketika saya berniaga makanan. Pada waktu malam baru saya akan pergi jual kosmetik.

“Saya tolong ibu meniaga makanan…” Menurut sumber mstar, Kak Long membantu ibunya menguruskan perniagaan makanan di bazar Ramadan yang menjual nasi ayam dan mango shake.

“Alhamdulillah habis terjual pada hari pertama Ramadan. Nasi habis sampai licin. Ramai yang singgah membeli. Alhamdulillah syukur dengan rezeki melimpah ruah ni.” “Nak tolong mak dengan duit tak mampu, saya bantu dengan kudrat je. Walaupun malu duduk di bazar, tapi saya tetap berniaga demi teruskan hidup.”

“Sejujurnya ramai pelanggan yang pandang2…” Kata Kak Long, ramai yang memandang dia dengan sinis selepas beberapa videonya yang tular tempoh hari slap ada yang meminta untuk bergambar. Namun begitu, Kak Long hanya menguatkan diri dan menjalankan perniagaan seperti biasa.

“Sebelum ni diboikot, hasil jualan kosmetik menurun…” Mengulas beberapa lsu yang vlral kebelakangan ini, Kak Long akui sangat menyesal kerana mencetvskan pandangan negatlf netizen pada dirinya. Namun kini dia mahu fokus memperbaiki diri dan mencari rezeki.

“Baru-baru ini nama saya diboikot, hasil jualan kosmetik menurun. Ban yak saya rugl. Tapi saya tk berhenti s0lat hajat agar k,es saya selesai.” “Biarlah yang lepas jadi pengalaman dan pengajaran, saya tengah berusaha baiki akhlak. Nak f0kus bisnes dan keluarga.”

“Niat saya nak berjaya…” Cerita Kak Long lagi, dia ingin berjaya dan berkongsi rezeki dengan orang sekeliling terutama yang banyak memberi sokongan padanya selama ini.

“Saya mengharapkan yang terbaik untuk Ramadan kali ini. Lepas k,es vlral, saya jadi travma.”
“Dalam bulan suci ni saya nak dekatkan diri dengan Allah, moga kes lepas tak berulang lagi.”

Sumber : Redaksl

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa LIKE,

KOMEN Dan SHARE Ya.

Terima Kasih.

PERHATIAN : Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, dibawah 👇🏻 ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.