Viral

Sepupu D4kwa Bekas Finalis Ratu Cantik Pernah Puk0l Ayah Sendiri Gara-gara ‘Support’ Lee Chong Wei?

Bila seseorang itu terpilih untuk menjadi ratu cantik mewakili negara, dia bukan saja menampilkan wajah rupawan buat tatapan ramai, namun kebijaksanaan dan sikap yang mulia juga harus ditampilkan bersama demi membawa nama baik negara.

Pun begitu, tular baru-baru ini mengenai kisah seorang ratu cantik yang juga finalis Miss International Malaysia (MIM) yang katanya telah mengeluarkan posting-posting berb4ur ras1s hingga mendapat krit1kan ramai.

Kec0h di media sosiaI baru-baru ni bila bekas finalis Miss International Malaysia (MIM) membuat p0sting berbaur RASlS dengan mempers0alkan mengapa dia dilahirkan di Malaysia dan bukan di China.

Kenyataannya ini telah mencetuus kemar4han rakyat Malaysia yang rata-ratanya merasakan gadis bernama Abby Lee ini biad4p dan tak patut dinobatkan sebagai finalis.

Tak cukup dengan kec4man yang diterimanya, sepupu Abby yang mendkwa telah tahan dengan ‘perangai’ gadis ini dari kecil telah mendedahkan beberapa perangai bur0knya.

“Baling rem0te dan bantal”

Antaranya sepupu Abby mend4kwa ketika perlawanan di antara Datuk Lee Chong Wei dan Lin Dan berlangsung beberapa tahun lepas, gadis ini telah bertindak untuk memar4hi keluarganya yang menyokong Chong Wei dan membaling alat kawalan jauh dan bantal dekat ayahnya sendiri.

Ingat tak masa kita muda kita tengok perlawanan Chong Wei dan Lin Dan. Semua dalam family teruja dan gembira untuk Chong Wei.

Tapi Abby, dia jer!t bila ada yang sokong team Malaysia dan BALING BANTAL/REMOTE DEKAT AYAHNYA setiap kali pasukan Malaysia dapat mata.”

Tak cukup dengan itu, sepupu Abby turut mendedahkan yang gadis ini selalu bersikap kurang ajar dengan keluarganya dan pernah mar4h ibunya sendiri hanya kerana wanita itu menasihatinya untuk minum air.

Bukan itu sahaja, sepupunya turut mengatakan yang dia juga tak terlepas dari ‘perangai’ Abby ini. Katanya, gadis itu sering ambil barang-barangnya termasuk berus gigi dan cakap kasar.

Pendedahan ini membuatkan netizen jadi lebih mar4h dengan perangai bekas finalis ratu cantik ini lebih-lebih lagi bila mengetahui yang dia turut biad4p dengan keluarganya.

Manakala, Miss International Malaysia telah pun melucutkan gelaran finalis Abby Lee dan tak dibenarkan menggunakan gelaran tersebut di mana-mana event mahu pun sosiaI media.

 

Sumber: Hype

Via LM

 

Padah Keluar Kenyataan Bersifat Rasis, Netizen Puas Hati Gelaran Finalis Miss Malysia Ditarik

Sejak semalam, tular di media sosial berkenaan seorang Finalis Miss Malaysia yang dikenali sebagai Abby Lee dikatakan mengeluarkan kenyataan bersifat rasis terhadap Malaysia dan penduduk Asia.

Dia juga didakwa mengakui berasa ralat apabila tidak dilahirkan di negara-negara maju seperti China dan Jepun berbanding di Malaysia.

Walau bagaimanapun, Abby telah membuat permohonan maaf kerana tiada niat mahu mengguris hati mana-mana pihak dan menafikan beberapa kenyataan yang dipercayai dari mulutnya sendiri.

Susulan daripada itu, wanita tersebut telah menjadi sasaran netizen yang bengang dengan kenyataan ‘kekwatnya’ sehingga penganjur Miss International Malaysia (MIM) digesa untuk mengambil tindakan terhadap finalis berkenaan.

Tak dibenarkan guna gelaran MIM

Jadi, disebabkan menerima desakan daripada netizen Malaysia, pihak MIM telah mengeluarkan kenyataan rasmi di Instagram dengan memaklumkan yang gelaran sebagai finalis untuk Miss International Malaysia tidak boleh dipakai sama sekali oleh Abby.

              

Terdahulu, perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Hui Yue telah mendapat perhatian ramai susulan mendedahkan beberapa kenyataan yang dibuat Abby Lee berhubung isu rasis terhadap negara Malaysia.

Finalis Miss International Malaysia itu teruk dihentam netizen di media sosial terutamanya di Instagramnya sehingga dia mengambil langkah menutup ruangan komen di media sosial tersebut.

Sumber: Instagram missinternationalmalaysia, Facebook Hui Yue

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.
Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

Xoxo

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *