Viral

“Tak pernah bangga jadi rakyat Malaysia”- Finalis Miss International Malaysia Ini Dikec4m Netizen.

Bila seseorang itu terpilih untuk menjadi ratu cantik mewakili negara, dia bukan saja menampilkan wajah rupawan buat tatapan ramai, namun kebijaksanaan dan sikap yang mulia juga harus ditampilkan bersama demi membawa nama baik negara.

Pun begitu, tular baru-baru ini mengenai kisah seorang ratu cantik yang juga finalis Miss International Malaysia (MIM) yang katanya telah mengeluarkan posting-posting berb4ur ras1s hingga mendapat krit1kan ramai.

“Tak pernah bangga jadi rakyat Malaysia” 

Menurut laporan dari Malay Mail, finalis MIM 2022, Abby Lee mengakui yang dia tidak pernah bangga menjadi rakyat Malaysia dan mempersoal mengapa dia dilahirkan di Malaysia dan bukannya di China.

Kenapa saya dilahirkan di kampung di Malaysia dan bukannya di bandar besar seperti China? Saya suka China dan Jepun,” katanya.

 

Dalam satu screenshot yang didedahkan pengguna Facebook bernama Hui Yee, Abby juga berkata yang dia menyertai pertandingan kecantikan itu kerana meminatinya dan bukannya kerana cintakan negara ini. Pulak… 

Saya menyertai ini untuk kepentingan saya, bukan kerana saya cintakan negara saya. Mereka yang rapat dengan saya sentiasa tahu bahawa saya langsung tidak mengambil berat tentang negara. 

“Saya tidak pernah menganggap diri saya sebagai rakyat Malaysia dan sentiasa mahu berhijrah,”katanya.

 

Dikec4m netizen, Abby dakwa tud0han di media sosial palsu 

 

Kenyataan yang dikeluarkan Abby jelas-jelas mencetuskan kem4rahan rakyat Malaysia yang menudvh dia ras1s dan bi4dap.

Malah ada juga siap meminta gadis ini untuk keluar dari Malaysia jika dia tidak suka dengan negara ini dan tidak berpuas hati tinggal di sini.

 

Pun begitu, Abby menerusi satu posting di IG story mend4kwa tudvhan yang dilemparkan kepadanya itu adalah palsu semata-mata.

Dia juga mengatakan ins1den jurugambar mengambil gambarnya dengan kualiti tidak baik semasa pertandingan diadakan menyebabkan emosinya terganggu. Abby juga memohon maaf kepada mereka yang terkesan dengan apa yang berlaku.

 

Haih macam-macam ye. Harap belajarlah dari kesilapan dan jangan keluarkan kenyataan yang boleh menyebabkan kemarahan orang ramai. Bukan contoh yang baik kalau nak jadi public figure. 

Sumber : Lobakmerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.