Viral

[Video]“Pengulas Video Level 11/10”- Netizen Berdekah Dengar Explanation Padu Brader Ni Pasal K4malangan

Seperti kebiasaannya, kalau korang tengok video kemalangan yang dirakam orang awam atau dashcam, kualiti video tersebut kadang-kadang agak buruk hingga sukar kita nak faham apa yang sebenarnya berlaku.

Namun baru-baru ini, tular satu video dari Twitter @My_CrimeWatch yang memaparkan k3malangan berlaku antara sebuah kereta dan motosikal.

Menerusi video itu, korang boleh nampak dengan jelas sikap penunggang motosikal yang telah meIawan arus dan meIanggar sisi kereta milik seorang pemandu Grab.

Video :

Namun apa yang menarik perhatian netizen ialah bukan saja video tersebut mempunyai imej yang jelas, namun suara dan penjelasan dari comentator yang juga pemilik video berkenaan yang menjelaskan hal tersebut mencuit hati ramai.

Elok ko bermisai tu ha, hilang misai ko tu ha. Ni kalau aku, terobang misai-misai ko tu.” 

Dengan menggunakan loghat Negeri Sembilan, lelaki itu menjelaskan tindakan penunggang motosikal itu salah kerana melawan arus di jalan sehala dan meIanggar sisi kereta pemandu tersebut.

 

Abang BraderSumber: Twitter

Walaupun sudah jelas-jelas melakukan kesalahan, penunggang tadi hanya diam tidak meminta maaf sehinggalah ‘comentator’ ini turun dari kereta dan memberitahu pemandu Grab tersebut.

Mangsa dan penunggang motosikal kemudian dilihat berteIingkah berkaitan hal tersebut namun tidak diketahui apa kesudahan kes itu.

 

“Brader ni boleh jadi narrator la. Terhibur dengan gaya cakap dia” 

Rata-rata netizen yang melihat video tersebut memang terhibur dengan gaya penjelasan brader berkenaan, malah ada yang cakap loghat nogori itulah yang membuatkan komennya lagi menarik.

 

Loghat NogoriSumber: Twitter

Hebat brader ni! Apa-apapun harapnya pemandu e-hailing tu dapatlah ganti rugi kereta dia yang kemek tu. 

Sumber:Lobakmerah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa LIKE, KOMEN Dan SHARE Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN : Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, dibawah 👇🏻 ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.