Viral

“Patut Kak Long Jeles…” Kecantikan Akak 7E Ditengking Jadi Bualan.

Sejak dua ke tiga menjak ini, tular di media sosial akan isu membabitkan seorang wanita bergelar kak long apabila dia membuat onar di kedai bersama anak lelakinya.

Kejadian itu menerima tentangan dan kecaman hebat daripada kalangan netizen sehingga akhirnya wanita itu mengalah dan akui kesilapannya kerana keterlaluan dalam tindakan.

 

Akak 7E buat ramai terpegun

Berikutan kes itu, siapa sangka akhirnya akak 7E masuk ‘line’ apabila dia memuat naik sebuah video bersama staf yang lain di Tiktok pula.

Dalam sorotan yang dikongsikan oleh pemilik akaun, kelihatan dua orang staf perempuan dan seorang staf lelaki yang mana masing-masing menutup mulut mereka sewaktu video dirakam.

“Masih lagi tersenyum”

Turut disertakan dalam entri tersebut memaklumkan bahawa mereka masih beroperasi seperti biasa walaupun kedai diserang kak long, malah pelanggan juga masih ramai.

“Patut kak long geram…”

Perkongsian itu sekaligus menghuraikan segala tanda tanya netizen akan pemilik suara di dalam video sebelum ini , bilamana staf yang mengawal situasi tenang sahaja walau beberapa kali dibidas.

Bukan itu sahaja, rata-ratanya juga tidak putus memuji kecantikan mereka.

Patulah akak pun geram jugak

Cun belaka, tak beli produck dia pulak tu

“Pengajaran buat kak long” – Wanita Menangis Minta Maaf Pada Cashier Lepas Video Mengamuk Dikecam

Ramai yang mengecam tindakan wanita tersebut yang dilihat gagal mengawal emosinya ditambah pula dengan reaksi anaknya yang memberontak sehingga membaling barang-barang di kedai serbaneka tersebut dan menendang kaunter.

Ekoran ini, wanita yang memanggil dirinya Kak Long ini telah pun pergi semula ke kedai serbaneka tersebut untuk menjernihkan keadaan dan meminta maaf atas keterlanjurannya semalam.

Pengajaran buat kak long”

Wanita bernama Wan Nor Baizura ini turut membuat siaran langsung di Facebook menunjukkan yang dia telah datang semula ke kedai serbaneka tersebut untuk melihat CCTV serta meminta maaf kepada pekerja-pekerja di sana.

Dalam video tersebut, pekerja kedai serbaneka itu turut memberitahu bahawa anaknya itu memang tidak mencuri dan bersedia memaafkan wanita tersebut.

Kalau korang tengok video dekat bawah ni, wanita ini turut menangis ketika minta maaf kerana sedar akan kekhilafan dirinya.

Tak cukup dengan itu, Kak Long ini juga turut menyatakan kesudiannya untuk membayar segala kerosakan yang dibuat oleh anaknya namun pekerja tersebut menolak dan mengatakan tiada barang rosak dek tindakan anaknya itu.

“Berhentilah sebarkan”

Selain mengakui kesilapannya, wanita ini turut meminta agar orang ramai berhenti sebarkan videonya kerana dia tak mahu memanjangkan perkara ini.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen menasihati wanita ini untuk berhati-hati selepas ini dan belajar untuk selidik dulu sebelum melenting.

Benda pun dah settle… Harapnya perkara ni jadi pengajaran bukan je untuk Kak Long ni tapi juga untuk ibu bapa lain…

Sumber :Redaksi

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa LIKE, KOMEN Dan SHARE Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, dibawah 👇🏻 ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *