Viral

“Besar sangat ke kepala kau..Orang Ceraii Kongsi Anak..Ini Tk Kasi jumpa..” ChefWan Terima SuratSaman Dari Bekas Menantu

Cef selebriti terkenal Datuk Redzuawan atau dikenali sebagai Chef Wan telah menerima surat s4man malu dari bekas menantunya, Shikin Maembong.

Chef Wan memberitahu dia berkaitan isu beberapa bulan lalu dia ada menegur Shikin dan anaknya, Nadzri atau Chef Riz yang bergad0h soal hak penjagaan anak mereka.

“My son ex-wife Shikin Maembong thru her lawyer sent me surat s4man malu konon some months ago soaa tegur dia dan anak saya Nadzri bergad0h pasal anak itu ada lah salah. Especially hak bapa mau pun ibu ada la sama ke atas anak itu.

“Out of revenge tk puas hati pasal urusan nafkah anak she uses that as her way of getting back to him and it also affect me from seeing Ariana,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

 

Chef Wan berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya. Menerusi entri tersebut dia memuat naik surat s4man yang dipercayai diterima bertarikh 16 Februari lalu. Kata Chef Wan sebagai bapa mertua dia hanya menasihati mereka supaya berdamai dalam soal penjagaan anak.

“Letih saya nak melayan drama dia ini pun. Tk rasa malu ke semasa susah saya la juga out there for her and Arriana settling all the hospital bills dan macam-macam lag!.

As bekas bapa mertua jika saya nasihat dia supaya jangan buat perkara-perakra mcm tu salah ke? Kita orang tua nasihat yg baik2 without having to go to court to fight for custody of the child.

“Ramai orang bercerai kongsi jaga anak itu. Ini tk kasi jumpa sampai almost more than a year one-time kerana nak main drama dia.

“Kasihan anak itu deprived from the fatherly love. Kau dah kahwin laki orang to move on aja My son pun dah kahwin pun. Masing-masing dah tua please grow up ok,” tegasnya.

Tambah Chef Wan lagi, sepatutnya isu kecil itu tak perlu dibawa ke mahkamah dan dalam masa yang sama Shikin sepatutnya mengenang jasanya yang selama ini pernah membantunya.

“Mahkamah ni ada banyak lagi isu-isu yang penting nak beri perhatian untuk negara ini. No need to tambah lagi all this stupid issue nak saman bekas bapa mertua la pulak.

“Kau lupa kejasa-jasa aku bersusah payah kawin kan kau berdua using 100% of my own hard work income? Looking after my cucu as and when i can?

“What have I done to advice u as well as others in this country jika bercerai to jangan berebut anak tu,” luahnya.

Chef Wan memberitahu sepatutnya Shikin berasa malu kerana bertindak demikian.
“My son dah consent u as the mother to jaga cukup la. If he want to spent a few days in a month to see his daughter that is anak dial

‘Why do you have to make it difficult for us anyway? If we want to go to court we can to get the hak tetapi why? Isnt that a waste of public fund and legal fee for me and my son? p

“Besar sangat ke kepala kau sampai lupa diri to tk boleh di tegur dan di nasihati? Stop! stop! i dont have time for your shlt ok.

“Letih saya melayan kisah anak2 ni semua. Dia tak malu ke ada hati nak s4man saya nasihat yg baik2 for both parties?

“Miskin sangat ke nak s4man s@ya’) juts? Kasihan to feel so bitter inside..Desperate ke? We all have move on pun! So stupld to fight over seorang anak pun. Have u forgotten that u have embarrased me enough? Kasihan kan anak tu sudah sudahlah,”jelasnya panjang lebar.

Sumber : Gempak

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.