Viral

“Ada Pula Netlzen Syak Bukan2…” Abang spanar Buka Cerita Sebenar

SEKADAR mahu mempertahankan seorang wanita yang menjadi mngsa kegnasan rumah tangga, pemuda bernama Akmal Zarif berkata dia terpksa menggunakan spanarBesi untuk meleraikan situasi yang berlaku di depan mata.

Menurut Akmal Zarif Abdul, 20, penggunaan alatan besi berkenaan bkan untuk mencderakan sesiapa sebaliknya sebagai persediaan untuk mempertahankan diri.

“Mungkin orang tk duduk di situasi saya, saya jauh lebih kecil berbanding lelaki itu.

“Saya just pegang saja… niat saya cuma nak meleraikan. Saya bkan nak mencetvskan pergadvhan yang lebih besar.

“Secara kebetulan saja spanar tu ada dalam kereta saya,” katanya kepada mStar.

Baru-baru ini Akmal Zarif menjadi perhatian ramai hingga digelar ‘abang spanar’ apabila rakamannya cuba meleraikan pergadvhan suami isteri di Tasik Darulaman, Kubang Pasu dekat Kedah pada 29 Januari lalu vlral di media sosial.

Rata-rata memuji tindakan pantasnya itu bagi mengelak sebarang kejadian tldak diingini berlaku.

Untuk rekod, p0lis sedang membvru svspek kejadian berkenaan.

Ketua P0lis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Rodzi Abu Hassan memaklumkan, turut mempunyai rekod jenyahLampau melibatkan k3.s pvkul iaitu mendatangkan kecderaan.

Sumber : Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

“Jgn Buang Masa Dengan Lelaki Yang Bod*h Dan Tak Guna..”- Liyana Jasmay

Terkesan melihat banyak perkongsian video memaparkan kek4saran yang berlaku melibatkan pasangan sejak akhir-akhir ini membuatkan pelakon Liyana Jasmay tampil bersuara.

Pelakon berusia 34 tahun itu bertindak mempersoalkan sikap segelintir kaum lelaki yang bergelar suami tetapi tidak menjalankan tanggungjawab sebagai ketua keluarga dengan baik.

Dia berkata demikian merujuk kepada perkongsian sebuah video tular memaparkan pergadvhan yang berlaku antara sepasang suami isteri dan seorang anak mereka di tepi jalan baru-baru ini.

Dalam video tersebut, lelaki itu mengasari isterinya serta cuba membawa lari anak perempuan mereka, namun dihalang oleh dua orang lelaki yang berada di tempat kejadian.

“Nampak banyak sangat video pasal lelaki buat perempuan. Ada lelaki pukul bini tepi jalan dengan anak. Kenapa nak jadi suami kalau perangai macam itu?

“Suka ke pukvl anak orang? Kepada lelaki yang buat macam itu di luar sana, sila jangan kahwin atau ada kekasih mahupun ada hati nak ‘try’ gadis,” luahnya.

Barangkali lelah melihat kejadian sama sering kali berlaku dalam masyarakat apatah lagi yang menjadi mngsa adalah kaum wanita, Liyana tampil memberi nasihat.

Katanya, kepada sesiapa wanita yang berdepan kejadian sama tidak kira daripada suami sendiri, tunang mahupun kekasih, segeralah membuat laporan polis.

“Tolonglah buat laporan polis atau tinggalkan saja. Jangan buang masa dengan lelaki b0doh tak guna seperti itu,” katanya.

Sejak minggu lalu, beberapa kejadian suami memukul isteri di khalayak ramai mencuri perhatian netizen yang mengcam tindakan tidak bermoral tersebut.

Antaranya, sebuah video seorang lelaki yang memukul isterinya di hadapan ramai ketika berada di sebuah restoran, namun kejadian tersebut dipercayai berlaku beberapa tahun lalu dan kembali tular dalam internet.

Sumber : Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *