Viral

Tular Gambar Jalan Berlubang Ditutup Pakai ‘Baju Terpakai’, Netizen Tanya Mana YB

Kerap kali kita melihat pengguna jalan raya meluahkan rasa tidak puas hati mereka apabila jalan yang menjadi kegunaan harian tidak dibaiki dan berada dalam keadaan teruk.

Terbaru kali ini, seorang netizen telah berkongsi di Facebook Kelantan State mengenai keadaan jalan di Pasir Mas yang menurutnya dalam keadaan daif dan berlubang di merata-rata tempat.

Lebih menyedihkan apabila sesetengah daripada jalan yang rosak itu telah ditampal menggunakan ‘baju bundle’ oleh penduduk di kawasan berkenaan. Uish teruk ni! 

 

271638899 2297675483705726 2518458226842791971 NSumber: Facebook
271887804 2297675440372397 4277299137995074058 NSumber: Facebook

 

“Ni gambar jalan kampung saya, teruk admin”

Menurut individu terbabit, gambar yang dikongsikan itu adalah keadaan jalan di kampungnya yang dilihat sangat daif sehingga lubang pada jalan terpaksa ditutup menggunakan baju terpakai.

Meskipun tidak diketahui bila gambar ini dirakam, ia katanya berlaku di Jalan Bukit Pecah ke Cabang 4, Batu Karang, Pasir Mas di bawah Parlimen Pasir Panjang dan DUN Bukit Tuku.


“Jalan lubang banyak, ejah mana yang berwajib tolong lah” 

Perkongsian tersebut telah mengundang rasa sedih netizen yang mana rata-rata mahu pihak berkuasa tempatan (PBT) serta wakil rakyat di kawasan itu untuk bertindak dengan segera jika aduan itu benar.

Siapa YbSumber: Facebook, Lobakmerah

Harap dengan perkongsian ini pihak berwajib dapat baiki jalan tersebut dengan sebaiknya. Kesian tengok penduduk guna jalan daif macam tu. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.