Viral

D4kwa Banj1r Berlaku Kerana Banyak M4ks1at Di Selangor, Kenyataan Gadis Ini Undang K3caman Ramai

Umum mengetahui, beberapa kawasan di sekitar Selangor seperti Shah Alam dan Klang dil4nd hujan leb4t sehingga mengakibatkan banj1r. Kesannya, ramai orang awam yang terkandas di atas jalan raya, dan ada juga yang terp4ksa keluar dari rumah atas faktor keselamatan.

Menurut sumber, hujan leb4t berpanjangan yang mel4nda kawasan Pantai Barat Malaysia bermula Jumaat lalu adalah disebabkan sistem lekukan tropika (tropical depression) yang menuju ke Semenanjung Malaysia.

 

Bagaimanapun, ada seorang gadis yang mendakwa hujan berpanjangan dan banj1r yang berlaku di Selangor adalah disebabkan m4ks1at berleluasa yang berlaku di negeri ini.

Menerusi satu ciapan di Twitter, gadis ini berkata Selangor adalah negeri yang paling banyak berlaku m4ks1at, namun tetap dilindungi. Malah, dia meminta orang ramai agar mengambil pengajaran daripada ujian ini. Macam tu pula?

 

“Common sense tu free je…”

Bagaimanapun, ciapan gadis ini tular dan mendapat perhatian ramai warganet yang rata-ratanya kurang bersetuju dengan kenyataan tersebut.

Di saat orang ramai sedang sus4h dan berusaha untuk menyelamatkan ny4wa sendiri, warganet berpendapat kenyataan tersebut tidak patut dikeluarkan dan seolah-olah tidak menghormati m4ngsa banj1r.

 

“Mekah pun pernah banj1r dulu…”

Malah, ada juga warganet yang memberi contoh situasi di mana Mekah pernah dil4nda hujan lebat dan banj1r pada suatu ketika dahulu. Namun, itu tidak bermakna Mekah adalah kawasan yang penuh dengan m4ks1at.

 

Tidak cukup dengan itu, ada juga warganet yang memberi contoh lain berkenaan bala di sesuatu tempat. Sebagai contoh, Gaza di P4lestin yang sentiasa menerima b4la dan ujian tidak bermakna penduduk di situ melakukan m4ks1at pada setiap hari.

 

Semoga semua yang terkesan dengan banj1r ini dipermudahkan urusan!

Sumber: Lobakmerah/tranding

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *