Viral

Mengejutkan, PembvIi Sαsar Titik Mαvt KaIau Kena PvkuIan

Baru2 ni kita dikejutkan lagi dengan rakαman k3s buIi. Apa yang mengecewakan ia berlaku di sekolah orang pandai2.

Budak ni bukan tumbvk biasa, jari tu point penanda dia nk tumbuk betul-betul dekat point tulang “sternum” lebih clear dekat point ungu namanya “xiphoid process”

Bahagian ni tmpat sgt sensetif sebab tulang “xiphoid process” antara tulang yang tak berapa kuαt nk compare dgn tulang-tulang lain dlm badan kita ni, sebab tu lepas je adik baju merah tu kena tumbvk kesαkitan dia tu bukan dibuat-buat

“Xiphoid process”antara titik mαut kalau kena pukulan, boleh bertukar alam kalau kena hentαkkan kuat,wallahulam

Kredit : Aqasha

Berdasarkan pemeriksαan d0ktor, mangsa ada mengalami kecederαan tisu lembut dalam badan.

Mαngsa buli melibatkan pelajar Tingkatan Satu Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Sultan Azlan Shah di Kuala Kangsar telah menerima rawαtan di hospital dan berada dalam keadaan stαbil.

Ketua P0lis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, mαngsa berusia 13 tahun itu menerima rawαtan lanjut di sebuah hospitαl di Selangor.

Menurutnya, berdasarkan pem3riksaan dokt0r, mangsa ada mengalami keced3raan tisu lembut dalam badan.

“Keadaannya stabil, namun masih dirαwat di hospital untuk pemantauan d0ktor,” katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata, bapa pelajar berkenaan telah membuat lap0ran p0lis berhubung kejadian itu di Selangor.

“Keterangan mαngsa telah diambil untuk membαntu p0lis melengkapkan kertas siasαtan kes ini,” katanya.

Mior Faridalathrash dalam kenyataan sebelum ini memaklumkan seramai 10 pelajar lelaki telah dipanggil untuk beri keterangan bagi membantu siasatan k3s itu.

Daripada 10 yang dipanggil itu, sembilan pelajar berusia 13 tahun manakala seorang berusia 15 tahun, kesemua mereka akan dibebαskan dengan jaminan polis sebaik selesai diambil keterαngan.

Sumber: BH

Mara diarah lakukan siasatan terperinci kes bvli pelajar

PUTRAJAYA – Majlis Amanah Rakyat (Mara) akan mengambil tegas terhadap pelajar yang terlibat dalam rakaman kejadian pukul di sebuah asrama yang tular pada Jumaat.

Menteri Pembangunan Luar Bandar, Datuk Seri Mahdzir Khalid dalam kenyataannya berkata, pihaknya telah mengarahkan pihak pengurusan Mara untuk menjalankan siasatan terperinci berkaitan kes berkenaan.

“Kami tidak akan berkompromi terhadap sebarang salah laku buli seperti yang tular di media sosial hari ini. Tindakan akan diambil berdasarkan peruntukan dan peraturan sedia ada sekiranya rakaman tersebut adalah benar.

“Mara tidak sesekali memberi ruang kepada sebarang tindakan atau perbuatan salah laku yang menyalahi etika kemanusiaan,” katanya.
Beliau berkata, pihaknya memandang serius berkaitan isu tersebut dan akan melaksanakan siasatan terperinci terhadap rakaman berkenaan.

“Mara tidak akan berkompromi terhadap pihak yang melakukan sebarang salah laku atau perbuatan yang menyalahi undang-undang, peraturan dan tata etika di mana-mana premis seliaan kami pada bila-bila masa,” tegas beliau.

Sumber:Sinarharian

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *