Viral

Usia 68 Tahun Kerja Rider Nak Sara Hidup, Atuk Ini Buat Netizen Sebak

Namun lain pula dengan kisah yang tular baru-baru ini dimana seorang pemuda yang juga bekerja sebagai penghantar makanan terserempak dengan atuk yang juga seorang rider mengundang sebak ramai.

“kisah sedih hari ni, aku buat grab food terjumpa dgn seorang atuk yang berumur 68 tahun tapi masih kuat buat grab”

Bak kata pepatah, hendak seribu daya tak hendak seribu dalih. Itulah ungkapan yang sesuai untuk seorang warga emas yang masih berkerja mencari rezeki halal untuk menampung kehidupan harian.

Difahamkan, Atuk berusia 68 tahun yang sebelum ini bekerja sebagai pemandu lori baru sahaja 2 bulan bekerja sebagai penghantar makanan GrabFood.

“atuk ni aku jumpa masa buat grab.. dia pun buat grab umur dah 68 tahun, baru 2 bulan buat grab”

“sedih bila dia cakap dia buat grab untuk sara hidup dia.. sebelum ni kerja bawa lori”

“atuk ni aku jumpa masa buat grab.. dia pun buat grab umur dah 68 tahun, baru 2 bulan buat grab”

“sedih bila dia cakap dia buat grab untuk sara hidup dia.. sebelum ni kerja bawa lori”

Menerusi video tersebut, dapat kita lihat betapa uzurnya atuk tersebut yang sudah bongkok namun masih membanting tulang dan menggunakan kudrat yang tersisa untuk mendapatkan mata pencarian halal.

“inshallah kalau saya jumpa dia lagi,saya akan mintak no telefon dia untuk kita bantu dia ape yang perlu.. doakan ye guys” kata pemuda tersebut di ruangan komen.

Video yang tular di laman TikTok:

 

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih 462.1K tontonan, 69.1K tanda suka, 3462 komen dan 4910 perkongsian di applikasi TikTok.

Meninjau di ruangan komen, warga netizen turut sebak melihat video tersebut. Dalam masa yang sama, rata-rata netizen mendoakan agar atuk ini diperluaskan rezeki.

Bukan itu sahaja, ramai juga warga maya yang scara sukarela ingin memberikan bantuan kepada atuk ini bagi meringankan bebannya selain berkogsi-kongsi info untuk mencari atuk ini.

Berikut merupakan komen netizen:

Sumber:yoy

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.