Viral

Tanda Tanda Akhir Tahun,Pihak Berkuasa Akan Ambil Tindakan

ꜱᴜʙᴀɴɢ ᴊᴀʏᴀ: t ᴀᴋᴀɴ ᴍᴇɴᴊᴀʟᴀɴᴋᴀɴ ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ ᴛᴇʀᴘᴇʀɪɴᴄɪ ʙᴇʀʜᴜʙᴜɴɢ ᴋᴇᴊᴀᴅɪᴀɴ ᴅɪᴅᴀᴋᴡᴀ ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ ᴘʀᴏꜱᴇᴅᴜʀ ᴏᴘᴇʀᴀꜱɪ ꜱᴛᴀɴᴅᴀʀᴅ (ꜱᴏᴘ) ᴅɪ ꜱᴇʙᴜᴀʜ ᴛᴀᴍᴀɴ ᴛᴇᴍᴀ, ᴅɪ ꜱɪɴɪ, ʏᴀɴɢ ᴛᴜʟᴀʀ ᴅɪ ᴍᴇᴅɪᴀ ꜱᴏꜱɪᴀʟ, ʙᴀʀᴜ-ʙᴀʀᴜ ɪɴɪ.ᴛɪᴍʙᴀʟᴀɴ ᴋᴇᴛᴜᴀ ᴘᴏʟɪꜱ ᴅᴀᴇʀᴀʜ ꜱᴜʙᴀɴɢ ᴊᴀʏᴀ ꜱᴜᴘᴇʀɪɴᴛᴇɴᴅᴀɴ ᴍᴏʜᴅ ꜰᴀɪʀᴜꜱ ᴊᴀᴀꜰᴀʀ ʙᴇʀᴋᴀᴛᴀ, ᴘɪʜᴀᴋɴʏᴀ ᴍᴇɴᴇʀɪᴍᴀ ᴠɪᴅᴇᴏ ʙᴇʀᴅᴜʀᴀꜱɪ 13 ꜱᴀᴀᴛ ʏᴀɴɢ ᴅɪᴍᴜᴀᴛ ɴᴀɪᴋ ᴘᴇᴍɪʟɪᴋ ᴀᴋᴀᴜɴ ꜰᴀᴄᴇʙᴏᴏᴋ, ‘ʀɪᴢᴀʟ ʜᴀᴋɪᴍᴍ ᴘᴜɴʏᴇʀ’ ʙᴇʀʜᴜʙᴜɴɢ ᴋᴇᴊᴀᴅɪᴀɴ ɪᴛᴜ.

“ᴛᴇʀᴅᴀᴘᴀᴛ ꜱᴇʀᴀᴍᴀɪ 3,513 ᴘᴇɴɢᴜɴᴊᴜɴɢ ʏᴀɴɢ ᴅɪʀᴇᴋᴏᴅᴋᴀɴ ʙᴇʀᴀᴅᴀ ᴅɪ ᴋᴀᴡᴀꜱᴀɴ ᴛᴀᴍᴀɴ ᴛᴇᴍᴀ ʙᴇʀᴋᴇɴᴀᴀɴ ᴘᴀᴅᴀ ꜱᴀʙᴛᴜ ʟᴀʟᴜ ɪᴀɪᴛᴜ ᴛᴀʀɪᴋʜ ᴅɪɴʏᴀᴛᴀᴋᴀɴ ᴋᴇᴊᴀᴅɪᴀɴ ᴛᴇʀʙᴀʙɪᴛ ʙᴇʀʟᴀᴋᴜ.

“ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ ᴀᴡᴀʟ ᴅɪʟᴀᴋᴜᴋᴀɴ ᴍᴇɴᴅᴀᴘᴀᴛɪ ᴋᴀᴡᴀꜱᴀɴ ᴛᴀᴍᴀɴ ᴛᴇᴍᴀ ʙᴇʀᴋᴇɴᴀᴀɴ ʙᴏʟᴇʜ ᴍᴇᴍᴜᴀᴛᴋᴀɴ ꜱᴇʀᴀᴍᴀɪ 40,000 ᴏʀᴀɴɢ ᴘᴀᴅᴀ ꜱᴀᴛᴜ-ꜱᴀᴛᴜ ᴍᴀꜱᴀ.

“ʙᴀɢɪ ᴋᴀᴘᴀꜱɪᴛɪ ʏᴀɴɢ ᴅɪʙᴇɴᴀʀᴋᴀɴ ᴍᴇɴɢɪᴋᴜᴛ ꜱᴏᴘ ᴘᴇʟᴀɴ ᴘᴇᴍᴜʟɪʜᴀɴ ɴᴇɢᴀʀᴀ ꜰᴀꜱᴀ 4 ᴘᴜʟᴀ ᴀᴅᴀʟᴀʜ ꜱᴇʀᴀᴍᴀɪ 20,000 ᴏʀᴀɴɢ ᴘᴀᴅᴀ ꜱᴀᴛᴜ-ꜱᴀᴛᴜ ᴍᴀꜱᴀ,” ᴋᴀᴛᴀɴʏᴀ ᴅᴀʟᴀᴍ ᴋᴇɴʏᴀᴛᴀᴀɴ, ʜᴀʀɪ ɪɴɪ.

ᴍᴏʜᴅ ꜰᴀɪʀᴜꜱ ʙᴇʀᴋᴀᴛᴀ, ꜱᴇᴍᴀᴋᴀɴ ᴅɪʟᴀᴋᴜᴋᴀɴ ᴍᴇɴᴅᴀᴘᴀᴛɪ ᴛɪᴀᴅᴀ ʟᴀᴘᴏʀᴀɴ ᴘᴏʟɪꜱ ᴅɪʙᴜᴀᴛ ʙᴇʀʜᴜʙᴜɴɢ ᴋᴇᴊᴀᴅɪᴀɴ ɪᴛᴜ.

“ʙᴀɢᴀɪᴍᴀɴᴀᴘᴜɴ ᴘᴏʟɪꜱ ᴀᴋᴀɴ ᴍᴇɴᴊᴀʟᴀɴᴋᴀɴ ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ ᴛᴇʀᴘᴇʀɪɴᴄɪ ᴅᴀɴ ᴍᴇɴɢᴀᴍʙɪʟ ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ ꜱᴇᴡᴀᴊᴀʀɴʏᴀ ᴊɪᴋᴀ ᴡᴜᴊᴜᴅ ᴘᴇʟᴀɴɢɢᴀʀᴀɴ ꜱᴏᴘ.

“ᴋᴀᴍɪ ᴀᴍᴀᴛ ᴍᴇɴɢᴀʟᴜ-ᴀʟᴜᴋᴀɴ ᴏʀᴀɴɢ ʀᴀᴍᴀɪ ʏᴀɴɢ ᴍᴇᴍᴘᴜɴʏᴀɪ ᴍᴀᴋʟᴜᴍᴀᴛ ʙᴇʀʜᴜʙᴜɴɢ ᴋᴇᴊᴀᴅɪᴀɴ ɪᴛᴜ ᴍᴇɴɢʜᴜʙᴜɴɢɪ ᴘᴜꜱᴀᴛ ᴋᴀᴡᴀʟᴀɴ ᴅᴀᴇʀᴀʜ ꜱᴜʙᴀɴɢ ᴊᴀʏᴀ ᴅɪ ᴛᴀʟɪᴀɴ 03-56210343 ᴜɴᴛᴜᴋ ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ ʟᴀɴᴊᴜᴛ,” ᴋᴀᴛᴀɴʏᴀ.

VIDEO 1:

Video 2:-

Sumber:Gempak.com

Anak Muda, Berjoget-joget Bagai Covid Sudah Tiada”- Pu Amin Tak Sokong Tind4kan Remaja

Pendakwah bebas, PU Amin meluahkan rasa bim.bang apabila melihat pergavlan bebas di kalangan anak muda semakin berleluasa.

Menganggap perbuatan mak.siat sebagai bar4h, PU Amin telah menitip pesanan menerusi hantaran di Instagram (IG) beliau, merujuk kepada video sekumpulan remaja sedang menari mengikut rentak muzik di dalam kolam mandi sebuah pusat peranginan popular di Kuala Lumpur.

Selain pergavlan bebas di antara lelaki dan perempuan, PU Amin turut menegur tentang S0P di tempat sesak.

“Mantap anak muda, berjoget-joget, bersukaria bagai C0vid itu sudah tiada, itu yang pertama. Yang kedua, bagaikan tuhan itu tiada mata, bagaikan sik.sa dan az4b ner4ka tidak wujud selamanya!

“Syabas anak muda orang Melayu Islam kita, hahaha. Esok kalau berlaku lagi masa.lah-masa.lah yang tuhan turunkan kepada kit aitu sebab kita punya d0sa la tu.

“Seronok ooo berjoget-joget, suka tu. Ya Allah, itulah…Pihak berkuasa tolonglah ambil tinda.kan segera, S0P tak patuh berjoget ramai-ramai macam tu dalam air pulak.

“Mazhab mana ni? Takkan tak sekolah setengah tahun perangai teruk berubah macam tu? Ni apa cerita,” tempel4knya.

Sementara itu, Kosmo! melaporkan polis sedang menjalankan siasa.tan terperinci terhadap video tu.lar yang memaparkan keadaan sesak pengunjung di Taman Tema Sunway Lagoon.

Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Superintendan Mohd. Fairus Jaafar berkata, pihaknya telah mengesan satu video tular yang dimuat naik oleh pemilik akaun Facebook @Rizal Hakimm Punyer berdurasi 13 saat berkaitan pelangg4ran prosedur operasi standard (S0P) di taman tema tersebut.

“Sehingga kini pihak p0lis masih belum menerima sebarang lap0ran polis berkaitan isu tersebut.

“Hasil siasa.tan awal, Taman Tema Sunway Lagoon boleh memuatkan seramai 40,000 orang dalam satu-satu masa manakala kapasiti yang dibenarkan mengikut S0P Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa 4 adalah seramai 20,000 orang dalam satu-satu masa,” katanya menerusi sebuah kenyataan.

Tambah beliau, pada tarikh kejadian berlaku iaitu 6 November lalu, terdapat seramai 3,513 orang pengunjung yang direkodkan berada di dalam kawasan taman tema tersebut.

“Pihak kami akan menjalankan siasatan terperinci dan akan mengambil tinda.kan yang sewajarnya sekiranya wujud pelanggaran S0P PPN Fasa 4,” kata beliau.

Sumber:Teh Tarik Kaw

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Janan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *