Viral

Buat Content ‘Acah’ nk PukvI Org di Pasaraya, Akhirnya Tindakkan Utuber ni Makan Diri

Prank acah pukvl orang sebenarnya perbuatan jnayah, boleh dikenakan tindakan undang-undang.

Beberapa hari lalu, seorang pembuat kandungan YouTube teruk dikecam susulan video prank yang dihasilkan beliau dilihat agak melampau.

B0doh ke apa? You saw how those 2 girls ran? And you didnt apologise or clarify???

They must have been scared for their lives bc some idiot tried to smack them and kau complain kau penat buat content?

Who tf asked for this shitty ass content? Malu si** kalau aku jadi mak kau”

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

acah puku orang sebenarnya perbuatan jenyah

Dalam satu permohonan maaf, YouTuber yang dikenali sebagai Mizan Majid itu menjelaskan video prank berkenaan dibuat adalah untuk tujuan eksperimen sosial bagi melihat reaksi orang ramai.

acah puku orang sebenarnya perbuatan jenyah

“Kami mohon maaf dan tahu prank macam tu bukan budaya orang Malaysia dan orang Melayu kita. Harap kau orang maafkan kita orang. Iyalah, semua manusia melakukan kesilapan.

Tujuan kami buat video pada jam tiga pagi ini semata-mata untuk bagi kau orang faham yang kami bukan saja-saja nak menganiaya orang.

Sebenarnya tujuan kami buat video tersebut untuk menghiburkan kau orang.

Lagi pun kita orang dah plan walau apa pun yang terjadi jangan sentuh body atau muka orang.

Kita bukan nak tampar betul-betul, cuma gertak.”

Biarpun sudah memohon maaf, tahukah anda perbuatan prank ini sebenarnya boleh termasuk dalam kategori jnayah?

Menurut seorang peguam, Mufarwa Farid, walaupun ia berniat untuk prank, perlakuan jenayah yang acah-acah tetap satu jnayah yang termaktub dalam Sksyen 506 Kanun Kesksaan iaitu kesalahan ‘menakutkan secara jnayah’.

“Barang siapa melakukan kesalahan menakutkan secara jenayah hendaklah diseksa dengan pnjara selama tempoh yang boleh sampai dua tahun, atau dengan denda, atau dengan kedua-duanya.”

Mngsa-mngsa boleh membuat laporan polis mengenai tindakan YouTuber ini.

Menurut beliau lagi, kita boleh menakutkan atau melakukan prank tetapi tidaklah dengan perbuatan jnayah seperti menakutkan dengan lagak ingin memukvl, serangan dengan senjata, membvnuh atau merogl.

Sumber:Edisi/Budaksitu.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Janan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *