Viral

[Video] PU Syed tiada niat tutvp ‘periuk nasi’ Kak KM – Saya tak kata perniagaan dia har4m, cuma gaya iklan tidak dibenarkan syarak”

SUSULAN isu tegvran kepada Liana Rosli atau dikenali sebagai Kak KM, PU Syed tampil memberi maklum balas kepada usahawan kontr0versi tersebut.

Menurut PU Syed atau Syed Mohd Bakri Syed Ishak, 39, segala teguran yang dilakukannya itu selari dengan perintah Allah agar manusia berbuat kebaikan dan menceg4h kemungk4ran.

“Bukan saya ambil kerja Tuhan tapi perintah tuhan, perintah Allah SWT.

“Tugas kita sebagai manusia ada dua iaitu mengajak berbuat kebaikan dan mencegah kemungk4ran. Ini tugas kita semua, bukan tugas ustaz atau tok imam sahaja,” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, PU Syed berkata dia sedia untuk bersemuka dengan Kak KM jika itu yang diinginkan usahawan tersebut.

“Ramai netizen mempersetujui teguran kami ini, maksudnya netizen pun tahu ini perkara betul ini perkara salah.

“Jadi kalau Kak KM nak jumpa, saya boleh silakan. Kita boleh jumpa InsyaAllah.” Ujarnya.

VIDEO:

Sumber : mstar/applehijau

Artikal sebelum…

 

”Ditudvh duit tak berkat”, Kak KM meng4muk nama kena petik pendakwah selebriti – “Aku bukan jual benda har4m”

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Pencetus Ummah (PU) Syed memaklumkan sering disebut (tag) oleh netizen di media sosial mengenai anak pelakon veteran, Normah Damanhuri iaitu Kak KM.

PU Syed berkata seorang netizen sering tag namanya mengenai Kak KM, bagaimanapun pendakwah bebas itu berkata dia sudah beberapa kali memberi teguran kepada usahawan itu. Katanya, seharusnya suami, ahli keluarga terdekat wajib menegur dan menasihati usahawan tersebut agar menutuvp aur4t.

Ditud.uh duit tak berkat, Kak KM meng4muk nama kena petik pendakwah selebriti – “Aku bukan jual benda h4ram”

NAMA menjadi sensasi secara tiba-tiba, usahawan kontroversi iaitu Liana Rosli berang dengan tindakan seorang pendakwah selebriti.

Ujar Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM, dia berasa marah apabila individu tersebut mengaitkan sentimen agama dengan perniagaannya.

“Aku memang tak puas hati sebab dia cakap berniaga dengan cara berdos4, aku bukan jual benda har4m dan kenapa nak cakap aku berdos4 dan duit aku tak berkat?

“Kau jangan ambil kerja tuhan dan ini aku dah cakap banyak kali, bukan nak kurang ajar… aku tak takut nak cakap dengan kau, kalau kau nak datang face to face dengan aku, aku tak takvt!” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, usahawan ini tidak menolak tegvran yang diterima namun biarlah ia dilakukan di saluran yang betul.

“Kita kena tengok cara orang tegvr, kalau cara tegvr kurang ajar macam ini, maaflah kalau jumpa depan-depan pun akv memang tak akan hormat kau!

VIDEO:

Sumber:http://limauasamboi.pw/Applehijau.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Janan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.