Viral

Baru Je kak KM S0und PU, Sekali PU Syed B!das Balik Kec4man Kak Km. Padu

Pendakwah bebas terkenal, Pencetus Ummah (PU) Syed menerusi lnstagram nya mem.bi.das kembali ke.ca.man usahawan selebriti yang juga anak kepada pelakon veteran Normah Damanhuri, Kak KM.

Te.gur Kak KM Secara Terbuka Kerana Dosa 

Menurut PU Syed atau nama sebenarnya Syed Mohd Bakri bin Syed Ishak, dia menegaskan bahawa tindakannya me.ne.gur Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli secara terbuka adalah kerana usahawan itu telah membuat dosa.  Tambah pendakwah itu lagi,dia bertanyakan kepada Kak KM adakah wanita itu sedar akan perilakunya selama ini telah men.gaibk.an dirinya sendiri dan juga keluarga.

“Ambe(saya) te.gur,dia kata mengaibkan dia..dah selama ini dok men.gaib.kan diri sendiri dan keluarga dia perasan atau tidak?

“Siapa yang men.gaib.kan siapa in? Ambe (saya) me.ne.gur secara terbuka sebab dia buat dosa dan viral.kan dosa secara  terbuka! Ambe(saya) tak perlu penghormatan dari dia..cukuplah Allah menyaksikan bahawa antara benar dan salah itu NYA.TA!

“Nak sangat jadi perhatian manusia..bak kata Diva AA dalam lah.jah pantai timur  “eh mu nga.ji ke dop?” tegur PU Syed

Berharap Kak KM Berubah 

Dalam pada itu, PU Syed juga menyifatkan masih ada iman di dalam diri Kak KM kerana anak selebriti itu masih ‘te.ra.sa’ akan te.guran yang diberikan. Malah, PU Syed berharap agar dia dapat berubah dan mencari rezek yang lebih berkat.

“Bila dia sen.tap dengan te.gu.ran ambe(saya)..itu tanda masih ada iman dalam diri..berubahlah..kerana nya.wa ini bukan dalam kawalan kita..sekejap saja Allah boleh tarik..

“Ramai yang jadi jutawan dengan berniaga..dan membuat iklan yang patuh syariah..maka rezeki mereka akan berkat..tetapi jika sebaliknya..pasti tiada keberkatan dalam rezekimu..sekalipun banyak..” tulisnya lagi

 

Terdahulu, sebuah portal me.lapor.kan Kak KM berang dengan tin.dakan PU Syed gara-gara me.nu.duhnya ber.dosa dan mendapat rezeki yang tidak berkat. Artikel Murai.my sebelum ini men.de.dah.kan PU Sye mene.gur usahawan itu dan berkata suami dan ahli keluarga terdekatnya wajib menegur dan menasihati wanita tersebut agar dapat menutup au.rat dari tatapan umum.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber:muraimy/rimbabara

 

Kak KM naik h4ntv kena tegvr pendakwah pagi tadi,

 

 

Ditud.uh duit tak berkat, Kak KM meng4muk nama kena petik pendakwah selebriti – “Aku bukan jual benda h4ram”
NAMA menjadi sensasi secara tiba-tiba, usahawan kontroversi iaitu Liana Rosli berang dengan tindakan seorang pendakwah selebriti.

Ujar Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM, dia berasa marah apabila individu tersebut mengaitkan sentimen agama dengan perniagaannya.

“Aku memang tak puas hati sebab dia cakap berniaga dengan cara berdosa, aku bukan jual benda haram dan kenapa nak cakap aku berdosa dan duit aku tak berkat?

“Kau jangan ambil kerja tuhan dan ini aku dah cakap banyak kali, bukan nak kurang ajar… aku tak takut nak cakap dengan kau, kalau kau nak datang face to face dengan aku, aku tak takut!” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, usahawan ini tidak menolok teguran yang diterima namun biarlah ia dilakukan di saluran yang betul.

“Kita kena tengok cara orang tegur, kalau cara tegur kurang ajar macam ini, maaflah kalau jumpa depan-depan pun aku memang tak akan hormat kau!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Janan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *