Viral

Bimbang pengaruh kanak-kanak, PU Rahmat mohon henti promosi Squid Game

“NAK tengok tu, tengoklah sebab masing-masing dah dewasa tapi jangan pula kalian promosikan.”

Begitu ungkapan diluahkan Pencetus Ummah (PU) Rahmat mengenai sebuah drama siri Korea yang hangat diperkatakan di media sosial yang ditayangkan di Netflix bertajuk Squid Game.

Menerusi sebuah perkongsian di Facebooknya, PU Rahmat memohon agar netizen beragama Islam dan selebriti berhenti mempromosikan siri popular itu.

“Mana-mana Islamis khususnya Asatizah dan influencer islamik yang menonton mana-mana siri Netflix macam Squid Game dan Money Heist tak perlu sampai nak buat bedah siri,” coretnya.

Menurutnya, dia memahami siri tersebut mempunyai jalan cerita menarik namun ia memberi pengaruh yang tidak baik.

“Saya paham jalan cerita best dan plot twist serta penuh pengajaran tapi siri itu juga menonjolkan adegan seks separuh bogel dan hal-hal haram lain.

“Bukan apa, ni dah jadi hujah bila ada budak-budak bawah umur minta mak ayah benarkan mereka tonton Siri Netflix sebab Mak ayah mereka buat child lock,” katanya.

Squid Game© Provided by Sinar PlusSquid Game

Katanya lagi, dia bimbang jika ada budak-budak dibawah umur yang terpengaruh dan ingin menonton siri Korea tersebut.

“Paham kan maksud saya? Jangan pula kalian mempromosi secara tak langsung sebab follower kalian bukan semuanya orang dewasa,” ujarnya.

Menjengah ruanan komen, perkongsian tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada warga maya yang rata-rata bersetuju dengan pendapatnya.

Ujar mereka;

“Setuju. Sebab tu kurang senang jugak bila orang share cerita tu sebab menggalakkan budak remaja tengok. Malu la uihh.

“Cerita tu full of violence. Tak sesuai ditonton oleh kanak-kanak atau remaja.”

 

“Akhirnya ada yang bersuara… sedih melihat asatizah, pendakwah pun terjebak sekali ntah la.”

” Tujuan asal mungkin untuk daya tarikan tapi tak kena… Iblis lagi hebat tipu helah nya.”

“Baik korang marathon Ertugrul… lagi best, satu family boleh layan. Nilai baik sangat banyak.”

Sumber:msn.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Janan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.