Viral

Chat tak berbalas… Interp0l diminta bantu kesan Caprice, Nadir

PENYANYI rap, Caprice dan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G4.za Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman perlu dikesan untuk membantu siasatan satu k3s dengan bantuan Polis Antarabangsa (Interp0l).

Menurut Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah, kedua-dua individu tersebut dikesan untuk memberikan keterangan berhubung lap0ran yang dibuat pendakwah terkenal, Ebit Lew di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi pada 21 Julai lalu.

“Kita sudah berbual (chat) dengan kedua-dua individu ini, namun tidak dibalas, jadi kita telah minta bantuan Interpol untuk kesan dan berhubung dengan mereka.

“Ini bagi menentukan tarikh dan masa yang sesuai untuk diambil keterangan dalam talian,” katanya.

Katanya, kedua-dua individu berkenaan diminta berhubung dengan polis bagi tujuan siasatan.

“Kita minta kedua-dua individu ini beri kerjasama, untuk rakam percakapan, sebab semua proses kita sudah laksanakan cuma r4kaman percakapan kedua-dua individu ini masih belum dapat dijalankan.

Ramai DM Caprice minta maaf, penjelasan Nadir Al-Nuri buka mata kisah Ebit Lew di Gaza - “Allah bantu terangkan bagi pihak" - Sensasi | mStar

“Kita minta kedua-dua ini dapat beri maklum balas secepat mungkin,” katanya.

Pada 21 Julai lalu, Ebit Lew membuat lap0ran polis mendakwa dirinya telah dif1tn4h dipercayai berkaitan isu misi kemanusiaan di Semenanjung G4.za, P4.lestin.

Sumber – SINAR HARIAN

 

“My number is public…tak ada siapa c0ntact pun” Caprice pelik p0lis minta bantuan Interp0l

Caprice sedia memberi kerjasama kepada pihak polis dalam kes membabitkan Ebit Lew.
PELIK! Penyanyi rap Caprice hairan mengapa pihak polis terpaksa menggunakan bantuan Polis Antarabangsa (Interpol) untuk menjejakinya yang kini berada di Mesir.

Menurut Caprice atau Ariz Ramli, 33, dia tidak menerima sebarang panggilan atau mesej daripada pihak polis di Malaysia berhubung siasatan terhadap laporan yang dibuat personaliti dakwah, Ebit Lew pada 21 Julai lalu.

“Pelik, my number is public… tak ada siapa contact pun.

 

Caprice mengulas laporan mStar tentang kenyataan Ketua P0lis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah yang memberitahu pihaknya ggal menghubunginya untuk diambil keterangan secara dalam talian.

Kata Ashari, pihaknya terpaksa mendapatkan bantuan Interp0l selepas Caprice dikatakan tidak membalas mesej yang dihantar pihaknya.

Selain Caprice p0lis turut mengesan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G4za Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman berhubung siasatan bagi k.es yang sama.

Tambah Caprice, dia sangat terkejut selepas membaca kenyataan p0lis kerana yakin pihak berkuasa mempunyai kepakaran untuk menghubunginya.

“Saya sangat yakin OCPD ada akses kepada kedutaan atau WhatsApp.

“Tapi ini menjadi kes pertama dalam sejarah apabila Interp0l digunakan untuk k.es fitnah antara dua influencer.

“Saya rasa ada k.es-kes lagi berat di dunia dan di Malaysia yang perlu Interp0l, FBl dan p0lis,” katanya lagi.

Caprice pernah berjanji untuk membuat pended4han tentang situasi di P4lestln namun terp4ksa membatalkan hasrat itu.

Dalam pada itu Caprice yang kini sedang melengkapkan misi jangka panjang Road To Al Aqsa 2040 berkata dia sedia memberi kerjasama kepada pihak berkuasa sekiranya dihubungi.

“Semestinya saya sedia, siapa je tk nak kerjasama dengan pihak p0lis,” katanya.

Sementara itu bagi menjawab tentang d4kwaan memfltnah Ebit Lew, Caprice menafikannya.

“Alhamdulillah selama saya hidup tak pernah fltnah sesiapa kerana dalam Islam perbuatan itu lebih teruk daripada membnuh seseorang,” katanya.

Pada 21 Julai lalu, Ebit Lew membuat laporan p0lis mend4kwa dia difltnah dipercayai berkaitan isu misi kemanusiaan di Semenanjung G4za, P4lestin.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Janan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.