Viral

Shuib Persiap Diri Jaga Anak, Baby -“Rupa Rupanya Betul Betul Sarah Nak Saya Jaga Seorang Diri”

Selepas tiga hari kepulangan Allahy4rham Siti Sarah Raissuddin ke Rahmatullah, Shuib memberitahu dia kini mempersiap dan belajar menerima hakikat untuk menguruskan keluarga dan anak anak tanpa bidadari syvrganya.

Menurut Shuib, sepanjang 11 tahun pernikahan, Sarah menguruskan hal rumah dan anak anak mereka iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Namun kini selepas penyanyi itu meningg4l dunia pada 9 Ogos lalu, Shuib perlu mengambil alih urusan tersebut.

“Saya rasa banyak sangat yang janggal. Selama ini hal rumah atau anak anak, bibik dan Sarah yang uruskan.

“Sampai nak cari baju anak pun saya terpanggil bibik. Padahal bibik saya pun dah men1nggal dvnia,” kata Shuib kepada media sewaktu sesi bacaan tahIiI dan yassln buat Siti Sarah secara maya sebentar tadi.

Bagaimanapun dia bersyukur kerana sejak ketiadaan Sarah, anak anaknya menjadi lebih mudah mendengar cakap.

“Anak anak jadi ikut cakap.

Mereka macam faham, sekali saya cakap misalnya s0lat terus mereka lakukan.

Kalau tidak dulu nak suruh mandi pun berjam jam,” katanya. Pelawak itu malah mengaku sempat berfikir bagaimana dia akan menguruskan bayi lelaki yang menjadi hadiah terakhir dari arw4h iaitu Ayash Affan.

Ayash baru berusia empat hari dan masih berada di h0spital. “Pagi tadi saya bangun, saya termenung kejap, nanti baby sudah keluar (hospital) macam mana ya? Sebab selama ini tiga orang anak kami mak dia yang jaga.

Jadi saya termenung kejap.

“Sebenarnya arw4h pernah cakap dengan saya, dia tak mahu bersengk4ng mata bangun tengah malam tukar pampers.

Dia minta saya buat.

“Rupa rupanya betul betul dia nak saya jaga seorang diri.

Tapi Insya Allah saya ada ramai keluarga belah mentua dan adik beradik yang pasti akan menolong,” katanya.

Shuib juga mengatakan sudah banyak pihak yang bermurah hati seperti isteri Shaheizy Sam, Syatilla Melvin untuk membantu pemberian susu ibu atau menjadi ibu svsuan buat Ayash Affan.

Meski demikian, dia belum bersedia dan mahu meminta nasihat dalam kalangan ustaz mengenai hal ini.

Selain berasa janggal dengan urusan di rumah tanpa arwh, Shuib juga memberitahu dia perlu menyusun semula jadual kerja dan rumah tangga seperti menghantar anak anak ke sekolah.

“Dulu semua arwah buat, jadi sekarang saya kena susun baik baik,” katanya lagi.

Terdahulu, Siti Sarah Raissuddin men1nggal dunia selepas empat hari bertarvng dengan jangk1tan COV1D I9 pada usia 36 tahun.

Instagram: @shuibsepahtu

Sumber : gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *