Tech Viral

Neelofa ulang kesaIahan sama, PU Riz dikrltik netizen tak reti ‘didik’ isteri

Baru-baru ini, tular satu kontroversi tentang pasangan selebriti terkenal Neelofa dan PU Riz merentas negeri ke Negeri Sembilan untuk membeli karpet.

Seperti ramai tahu, sebelum ini Neelofa dik3cam netizen kerana didapati bersalah melanggar SOP dan merentas negeri ke langkawi.

Ibarat mencurah air ke daun keladi, walaupun telah dikenakan kompaun, kali ini timbul lagi berita yang sama cuma di destinasi berbeza, iaitu di Nilai, Negeri Sembilan.

Malah, tempias itu turut terkena pada suaminya, di mana netizen menvduh PU Riz atau nama sebenarnya Haris Ismail tidak berperanan sebagai seorang suami.

Berikutan itu, suami kepada pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor itu, teruk dih3ntam oleh netizen di laman sosial Twitter dan dikatakan tidak reti mendidik dan menegvr isterinya.

Suami kena main peranan

Tambahan lagi, apabila perbuatan yang dilakukan isterinya itu bukan sekali tetapi berulang kali. Berikut adalah beberapa ciapan tular di Twitter memberi k0men terhadap PU Riz:

Teringin ada tahap sabar tinggi macam PU Riz

Beras memang Hajjah yang beli..

Kalau tegur nanti isteri merajvk

Mana boleh ingk4r, nanti kena m4ki berjemaah

Suami kena ikut cakap isteri

Terdahulu, tular gambar PU Riz dan isterinya sedang berada di sebuah kedai karpet di Nilai.

Sehubungan itu, ramai netizen menvduh Neelofa sengaja menunjuk gambar tersebut demi mencari perhatian dan menc4bar kuasa pihak berkuasa.

Sumber Twitter @nizambakeri,Omm

 

Tak s3rik ‘perl3keh’ undang2, peguam ini gesa Neelofa & suami dihvkum p3njara

Berikutan kontr0versi yang menyelubungi pasangan selebriti dan usahawan Neelofa dan PU Riz kebelakangan ini, seorang peguam terkenal Asiah Abd. Jalil tampil memberi kenyataan terhadap isu terbabit.

Memetik laporan Kosmo Online, Asiah menggesa agar tindakan lebih t3gas dikenakan ke atas pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor bersama suaminya kerana dilihat tidak serik mel4nggar lar4ngan rentas negeri.

Gesa tind4kan tegas, hvkum p3njara

Menerusi satu ‘posting’ yang dikongsi di laman sosial Facebook miliknya, peguam itu berpendapat sudah tiba masa pihak berkuasa mengambil tindakan lebih wajar selain k0mpaun.

“Neelofa dan laki lebai dia tu perlu didakwa di mahkamah dan dihukum penjara,” tulisnya.

‘Plot’ biasa diulang2…

Selain itu dalam ‘posting’ lain, Asiah turut memberi bayangan ‘plot’ kebiasaan yang akan dilakukan selebriti berusia 32 tahun itu selepas merentas negeri dan dik3cam oleh netizen:

 

Menjengah ke ruangan Insta Story Neelofa, ternyata seperti tiada apa berlaku, wanita berusia 32 tahun itu kembali memuat naik ‘posting’ hadis serta pelbagai ‘promosi’ produk miliknya.

Adakah ia satu kebetulan?

Untuk rekod, kelmarin kec0h di serata laman sosial selepas Neelofa memuat naik beberapa video Insta Story menunjukkan dirinya di sebuah kedai menjual permaidani yang did4kwa netizen di Nilai 3.

Bagaimanapun, Neelofa telah mem4dam ‘gambar’ tersebut tidak lama kemudian.

Tind4kan bekas pengacara MeleTOP itu telah membuatkan netizen tidak berpvas hati kerana sekali lagi melakukan kes4lahan rentas negeri ketika seluruh Selangor dan Kuala Lumpur sedang melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Sumber: Kosmo Online (Mohammad Shahemy Azmi), Facebook Asiah Abd Jalil, Omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, klik like dan share serta f0llow page kami untuk cerita menarik, viral dan semasa di hujung jari anda.

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *